“Παγκόσμιος Μινώταυρος” του Γιάνη Βαρουφάκη πρώτο σε πωλήσεις παγκόσμια – Γιάνης… ο σύγχρονος Αλέξης Ζορμπάς

Η ανάληψη των καθηκόντων του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά ο παγκόσμιος γυναικείος πληθυσμός έμαθε το όνομα του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας. Ντελίριο με τον James Bond των οικονομικών, τον άντρα που δεν μασούσε από τις απειλές των δανειστών. Οδηγώντας μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, με ντύσιμο rock star, με την ξανθή γυναικάρα στο πλευρό του και με δεινή ρητορική ικανότητα Δημοσθένη. Οι «Βαρουφίτσες» ήταν πλέον γεγονός… και τα παγκόσμια χρηματιστήρια ανεβοκατέβαιναν στους κοιλιακούς του γυμνασμένου κορμιού αυτού του μάγκα βγαλμένου από τα παλιά… που ήρθε να βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη. Ο V for Varoufakis ή ΓιάΝης Βαρουφάκης ανέλαβε στις πλάτες του τον Ελληνικό λαό.

Σνόμπαρε όλους τους Ευρωπαίους συνομιλητές του, μιλούσε αρχικά για διαγραφή χρέους, αργότερα για αέναα ομόλογα (perpetual bonds) και άλλες περισπούδαστες και δυσνόητες εκφράσεις μαγεύοντας τα πλήθη.

Τελικά οι πολύμηνες καθυστερήσεις στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με τους δανειστές, σε συνδυασμό με το φιάσκο του δημοψηφίσματος που κατέληξε σε τρισχειρότερα μέτρα από τα τότε προτεινόμενα, ο λογαριασμός για τον Ελληνικό λαό αυξήθηκε κατά 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα καλλιτεχνικά νούμερα δηλαδή αυτής της rock-star πολιτικής και καθυστέρησης στη συμφωνία, σύμφωνα με έγκυρους οικονομολόγους αύξησαν τις ανάγκες κατά 30 δις.

Και όταν όλοι κατάλαβαν ότι τα αντιμνημονιακά συρτάκια δεν παίζουν πια, ο ΓιάΝης, παραιτήθηκε. Κανένας δεν πρόσεξε κάτι σημαντικό όμως. Ότι στις 6 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε. Στις 5 Ιουλίου, μια μέρα ενωρίτερα, ο ΓιάΝης κυκλοφορεί αναθεωρημένο το βιβλίο του The Global Minotaur (Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος). Σε ένα βιβλίο στο οποίο ο μεγάλος Γιάνης εξηγεί τους βαθύτερους λόγους της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και γιατί τα μνημόνια είναι η λανθασμένη θεραπεία. Άραγε πως θα μπορούσε αυτός ο Παγκόσμιος Μινώταυρος να εφαρμόσει μνημόνιο όταν ο ίδιος κυκλοφορούσε βιβλίο αφορίζοντάς τα. Τα συγκεκριμένο βιβλίο αυτή τη στιγμή είναι πρώτο σε πωλήσεις και ήδη χαρακτηρίστηκε ως bestseller. Κάποια εκατομμύρια δηλαδή θα εισρεύσουν στις τσέπες αυτού του μεγάλου ιδεολόγου που φέσωσε την Ελληνική Οικονομία με 30 δις ευρώ.

Global Min

Χόρεψε συρτάκι πάνω στο κουφάρι του Ελληνικού λαού σαν σύγχρονος Αλέξης Ζορμπάς που έφαγε τα λεφτά του επενδυτή (Καζαντζάκη), αλλά φεύγοντας ενδυνάμωσε ακόμα περισσότερο τη τσέπη του. Γιατί πλέον το βιβλίο του δεν το έγραψε ένας απλά οικονομολόγος. Αλλά ο οικονομολόγος που χόρεψε συρτάκι την Ευρώπη. Τι καλύτερη προώθηση του βιβλίο του από την συμπεριφορά του Βαρουφάκη στους 5 μήνες που διετέλεσε Υπουργός. Έγινε πιο γνωστός από τους πλείστους αρχηγούς κρατών. Από τους μεγαλύτερους celebrity της υφηλίου.

Η Ελλάδα ήταν η μητέρα της αρχαίας τραγωδίας. Θυμήθηκε όμως τα παλιά της και αντί για το Ιφιγένεια εν Ταύροις έγραψε το «Βαρουφάκης εν Ταύροις» ο οποίος θυσίασε τον Ελληνικό λαό όμως το δικό του καράβι ήταν καλοτάξιδο.

Πέραν από την σύγχρονη «Βαρουφάκης εν Ταύροις» τραγωδία γράφτηκε και με μελανά χρώματα και κάποιων δικών μας η βλακεία. Κάποιους που συνεχίζουν να εξυμνούν τα καμώματα αυτών που πρόσθεσαν στα χρέη του Ελληνικού λαού που του προκάλεσαν οι προηγούμενοι άθλιοι. Κάποιους που χωρίς «αιδώ χωρίς περισυλλογήν» πουλούσαν αέρα κουπανιστό για επανάσταση. Στο πλάι αυτών και κάποιοι βάρδοι που λεν σήμερα «δεν πειράζει…ξεσκέπασαν τη γύμνια των Ευρωπαΐων» ή «Δεν πειράζει…προσπάθησαν» αλλά όπως είπε και κάποιος…τα δίδακτρα κοστίζουν και το λογαριασμό πλήρωσε ο Ελληνικός λαός. Όπως και εμείς από τα πατριωτικά μας όχι πλήρωσε το λογαριασμό ο Κυπριακός λαός και κάποιοι που δεν έφταιξαν που κλαίνε τις καταθέσεις τους.

Χόρεψε συρτάκι ΓιάΝη Ζορμπά μου…Χόρεψε πάνω μας…και καλά κέρδη από το Παγκόσμιο Μινώταυρο σου.. σε καλή μεριά.. Αγόρασε ακόμα μια μοτοσικλέτα απο τα κέρδη και βάψε την με τα χρώματα της Ελλάδας. Χόρεψε μάγκα..Χόρεψε… “Dance boss…Dance…There is nothing left”…

Διογένης

Comments

via Facebook