Μετέτρεψαν το σπίτι της Τιτίνας στην Κερύνεια σε… ταβέρνα!

Ο κύβος ερρίφθη, οι εργασίες τελειώνουν και πολύ σύντομα το σπίτι της Τιτίνας Λοϊζίδου, στην κατεχόμενη Κερύνεια, θα λειτουργεί ως ταβέρνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris, το σπίτι, που είχε ενοικιαστεί στην εταιρεία Μαβί Ντορούκ, η οποία ασχολείται με τουρισμό, εμπόριο και επενδύσεις, αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ταβέρνα και εστιατόριο με την ονομασία ”Εστιατόριο Κολτσιούογλου” ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σπίτι της Τιτίνας Λοιζίδου διαμένει ο Κεμάλ Χιφζίογλου, ιδιοκτήτης της εταιρείας και παράνομος ιδιοκτήτης του σπιτιού μετά την Τουρκική εισβολή το 1974.

Ο ίδιος, φέρεται να δήλωσε στη Kibris ότι έως σήμερα δαπάνησε συνολικά τρία εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση του σπιτιού, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να δαπανήσει ακόμη ενάμιση για ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Κεμάλ Χιφζίογλου ανέφερε μάλιστα, ότι συγγενείς της Τιτίνας Λοϊζίδου επισκέφθηκαν πρόσφατα την κατεχόμενη Κερύνεια και το σπίτι, επιθεώρησαν τις εργασίες που διεξάγονται σ’ αυτό και τον ευχαρίστησαν για τις επενδύσεις που κάνει!

Υπενθυμίζουμε ότι η Τιτίνα Λοϊζίδου δικαιώθηκε μετά από δικαστικούς αγώνες που διήρκεσαν 29 χρόνια.

titina1

Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου 2003, η Τουρκία εκτέλεσε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 28ης Ιουλίου 1998 στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου κατά Τουρκίας, πληρώνοντας στην κυρία Λοϊζίδου τη δίκαιη ικανοποίηση που είχε επιδικάσει το Δικαστήριο και καταβάλλοντας της αποζημίωση ύψους 1.300.000 ευρώ.

Η εκτέλεση της απόφασης έγινε μετά από πέντε χρόνια απόλυτης περιφρόνησης από μέρους της Τουρκίας προς τις αξίες και τις αρχές του Δικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βασικών Ελευθεριών και μετά από την υιοθέτηση τεσσάρων Ενδιάμεσων Ψηφισμάτων που καταδίκαζαν την Τουρκία για την άρνησή της να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Κρατίνος

Comments

via Facebook