Γκρεμίστε τα Βασίλεια στη Δ.Υ. κ. Πετρίδη – Η απαράδεκτη συμπεριφορά γυναίκας λειτουργού στο ΦΠΑ

Πιο επιτακτική από ποτέ κρίνεται κ. Κ. Πετρίδη υφυπουργέ παρά τω προέδρω, η πρόσφατη εξαγγελία σας να εφαρμόσετε μεταξύ άλλων την κινητικότητα Δημοσίων Υπαλλήλων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας. Σας έχουμε ακούσει να αιτιολογείτε πως θα σταματήσουν να δημιουργούνται Βασίλεια σε οργανισμούς και θέσεις, στις οποίες κάποιοι βρίσκονται εκεί για χρόνια και έχουν καταντήσει κατεστημένο.

Σας προκαλούμε κι επειδή είστε τολμηρός, να γκρεμίσετε τα Βασίλεια και τα καπετανάτα που έχουν ήδη δημιουργηθεί εδώ και χρόνια με τη βοήθεια των κομμάτων και του ρουσφετιού και επιτρέπουν στον κάθε “βιδωμένο” στη θέση του Δημόσιο υπάλληλο, να υιοθετεί απαράδεκτες συμπεριφορές έναντι πολιτών που καταλήγουν κοντά τους για εξυπηρέτηση και αντ´ αυτού εισπράττουν ειρωνεία και παραπέμπονται από τον ένα στον άλλο, με αποτέλεσμα να χάνονται στη γραφειοκρατία και να αγανακτούν κυριολεκτικά από απαράδεκτες συμπεριφορές. Καθήκον τους είναι η εξυπηρέτηση και όχι να κάνουν τη ζωή δύσκολη όσων τους έχουν ανάγκη.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά γυναίκας λειτουργού στο ΦΠΑ

Πρόσφατο περιστατικό που καταγγέλθηκε στην ιστοσελίδα μας, αφορούσε υπόθεση μιας οικογένειας που έχασε το στήριγμα της, σύζυγο και πατέρα, από ασθένεια. Αποτέλεσμα ήταν να βουλιάξουν στα χρέη και με πολλές δυσκολίες να παλεύουν να πουλήσουν ένα ακίνητο για να εξοφλήσουν τις οφειλές προς τις τράπεζες. Μετά παρέλευση χρόνου βρέθηκε ξένος αγοραστής, ο οποίος ήθελε να πληρώσει σε μερικές μέρες να αποκτήσει το ακίνητο και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Τα παιδιά του εκλιπόντος χάθηκαν στη γραφειοκρατία, αφού έπρεπε σε πολύ λίγο χρόνο να εξασφαλίσουν σωρεία εγγράφων για την πώληση και μεταβίβαση του ακινήτου.

Με πολλή ευγένεια η θυγατέρα του αποβιώσαντα επισκέφθηκε το ΦΠΑ να ζητήσει ένα εκκαθαριστικό του ΦΠΑ για τον πατέρα της. Σε μια προσπάθεια της να εξηγήσει για τι το θέλει και σύντομα, έλαβε τη ψυχρότατη απάντηση “Γιατί μου τα λες εμένα αυτά;”. Για να συνεχίσει η λειτουργός απαθέστατα να αγνοεί την κοπέλα. Ακολούθησε η περιοδεία από γραφείο σε γραφείο για να βρεθεί ο πρόθυμος εκείνος λειτουργός που θα βοηθούσε την επίσπευση της έκδοσης του εγγράφου. Δυστυχώς δεν βρέθηκε. Τότε επιστρατεύθηκαν μεγάλα μέσα από φίλους της οικογένειας και μετά από 50 τηλέφωνα και συστάσεις κατέληξε το ζήτημα σε ένα από τους προϊστάμενους και την απαθέστατη εκ νέου απάντηση ότι “το θέμα εξετάζεται, δεν ξέρουμε πότε”. Η ταλαιπωρία είχε και συνέχεια δυστυχώς.

Την ώρα όμως που απαιτείται η πληρωμή ΦΠΑ, από τους πολίτες, ούτε χατίρια, ούτε καθυστέρηση επιτρέπεται, αλλά βάζουν τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι των πολιτών για να καταβάλουν τα οφειλόμενα.

Η πολύτιμη λειτουργός του ΚΟΤ

Και για να λέμε και τα θετικά που εντοπίζουμε, μία άλλη λειτουργός στον ΚΟΤ, πολύτιμη για τους πολίτες και όλους όσοι χρειάστηκαν τη βοήθεια της για άδειες πώλησης προϊόντων και διάφορα άλλα διαδικαστικά, ήταν πάντα πρόθυμη και διεκπεραίωνε τις αιτήσεις σε χρόνο ρεκόρ, εκπλήσσοντας θετικά όλους με την αποτελεσματικότητα της.

Φαίνεται πως χαλούσε την πιάτσα και την μετακίνησαν τη γυναίκα κόβοντας της τις αρμοδιότητες, σε μια θέση που δεν πρέπει να κάνει απολύτως τίποτα. Σε τέτοιο βαθμό που η εν λόγω λειτουργός σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση, αφού αδρανοποιήθηκε στο 100%, αποτρέποντας την να είναι παραγωγική και σωστή στα καθήκοντα που είχε και την ευχαριστούσαν. Αντί η λειτουργός αυτή να υποδεικνυόταν ως πρότυπο, την καθαίρεσαν για να μη “χαλάσει”, πιθανόν κι άλλους και ξεμυτίσουν να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Τα ΚΕΠ πρότυπο

Αναμφίβολα ακόμη και οι πιο δύσκολοι χαρακτήρες, έχουν να πουν τα καλύτερα για τους λειτουργούς στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Ευγένεια, χαμόγελο και προθυμία να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, που πλέον αισθάνονται οτι τυγχάνουν σεβασμού, από τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Γι αυτό εν κατακλείδι κύριε υφυπουργέ, θρυμματίστε αυτά τα κατεστημένα και επιτέλους να δούμε τους άξιους, παραγωγικούς και ικανούς, στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών. Μπορείτε και επενδύουμε στο πείσμα σας, να μετουσιώσετε σε πράξη αυτή την αναγκαία και μεγαλύτερη ίσως μεταρρύθμιση.

 

Comments

via Facebook