Τσίπρας – Χριστόφιας βίοι παράλληλοι και καταστροφικοί

Ιδεολογικοί σύντροφοι και πολιτικοί.

Ο ένας κατηγορήθηκε για την καταστροφή της οικονομίας της Κύπρου. Ο άλλος, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατηγορηθεί ως αυτός, που διέλυσε ένα κράτος, την Ελλάδα.

Αν πάρουμε ιστορικά τα γεγονότα ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί τον κύριο Τσίπρα, με την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Ελλάδος ήταν και ο κύριος Χριστόφιας, ο οποίος δεν περιορίστηκε σε ευχές, όπως θυμόμαστε, αλλά έσπευσε να δώσει και τις συμβουλές του.

Και διερωτάται κανείς τι καλό μπορούσε να του προσφέρει, όταν η διακυβέρνησή του χαρακτηρίστηκε ως αποτυχημένη και καταστροφική.

Σίγουρα οι κινήσεις Τσίπρα δεν μπορούν να χρεωθούν στον Δημήτρη Χριστόφια, δηλαδή ότι μπορεί ν’ αποτελούν απότοκο των συμβουλών του. Αλίμονο, αν για όλα έφταιγε ο Χριστόφιας.

Ωστόσο, όταν δει κανείς τα πράγματα ρεαλιστικά, θα διαπιστώσει πολλά κοινά. Ταξίδια σε χώρες απίστευτες Κούβα, Βενεζουέλα. Προεκλογικές υποσχέσεις σχεδόν πανομοιότυπες και πολλά άλλα.

Ο Χριστόφιας οδήγησε την Κύπρο στην Τρόικα. Ο Τσίπρας κλήθηκε να διαχειριστεί τους θεσμούς.

Το μέλλον της Κύπρου, όσο και αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη προσπαθεί να το καταστήσει ευοίωνο, θα περάσουν πολλά χρόνια να επανέλθει στην προτεραία της κρίσης κατάσταση.

Το μέλλον της Ελλάδας σχεδόν ανύπαρκτο, με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να κάνει πειράματα με τους δανειστές, με αποτέλεσμα τον ορατό κίνδυνο διάλυσης της χώρας.

Βίοι παράλληλοι με τον Δημήτρη Χριστόφια και το περίφημο ”το κόμμα και τα μάτια σας” και τον Αλέξη Τσίπρα με το επίσης περίφημο ”Τις συνιστώσες και τα μάτια σας” .

Και οι δύο έριξαν όλο το βάρος τους στο κόμμα με τον Δημήτρη Χριστόφια να το πληρώνει ακριβά και τον Αλέξη Τσίπρα ν’ αναμένει τη λυπητερή.

Κομματοκράτορες που νόμιζαν και νομίζουν οτι ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Δυστυχώς η ιστορία γράφει, αλλά όταν κάποιοι πετούν το φύλο συκής και δηλώνουν ούτε λίγο πολύ ούτε πολύ θα τους πεθυμήσουμε, τότε η επιστήμη και όχι μόνο η πολιτική υψώνει τα χέρια.

Κρατίνος

Comments

via Facebook