Λεμεσός μου πανάκριβη και Πρωταρά μου “χώμα” – Πόσο κοστίζει η καλοκαιρινή εξόρμηση;

Σιγά σιγά εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Oι συμπατριώτες μας συνεχίζουν τις διήμερες κυρίως αποδράσεις και απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Πόσο κοστίζει άραγε η κάθε εξόρμηση;

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές βασικών ειδών σε τουριστικά παραλιακά καταλύματα και κέντρα αναψυχής;

Ποιες οι ακριβότερες πόλεις της Κύπρου και ποιες απ’ αυτές αποτελούσαν μέχρι χθες μύθο για τις τιμές τους;

Το apokalipsi.com παραθέτει τον επικαιροποιημένο κατάλογο του 2015, που έχει καταρτίσει το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με τιμές χρέωσης ειδών ευρείας κατανάλωσης σε 155 διαφορετικά υποστατικά, σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος η ακρίβεια και αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε κάποια εξ’ αυτών επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι είμαστε ακριβός προορισμός.

Το να απολαύσεις το φραπεδάκι σου, τον κυπριακό καφέ σου, μια μπίρα, ή έστω και ένα μπουκάλι νερό, θα πρέπει να βάλεις το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Οι τιμές στις τουριστικές περιοχές ποικίλουν ανάλογα από πού θα προμηθευτεί ο καταναλωτής το προϊόν.

Το ακριβότερο φραπέ, όπως θα διαπιστώσετε στον κατάλογο του ΚΟΤ, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, στην τιμή των €6.40.

Ακολουθεί το Columbia Beach στον Κόλπο Πισσουρίου και το Ξενοδοχείο Atlantica Miramare Beach, όπου πωλείται στην τιμή των €5.

Στο ξενοδοχείο Capo Bay στον Πρωταρά το φραπέ πωλείται €4.60, ενώ με διάφορα μόλις δέκα σεντ ακολουθούν το Grand Resort στη Λεμεσό και το Golden Coast στην Περνέρα, όπου πωλείται στην τιμή των €4,5 ευρώ.

Στην τιμή των €4 βρίσκουμε το φραπέ στα πλείστα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Πάφου, Λεμεσού και Λάρνακας, όπως στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Golden Bay στη Λάρνακα, στο Crowne Plaza στη Λεμεσό, στο Louis Apollonia στη Λεμεσό, στο Ammos Beach Restaurant στο Μακένζυ στο XS NIGHT & DAY CLUB στη Λάρνακα, στο LORDOS BEACH (δρόμος Λάρνακας-Δεκέλειας) και στο MAISTRALI RESTAURANT στην Αγία Νάπα.

Τιμές έκπληξη παρουσιάζουν η διάσημη πολυσύχναστη παραλία Κόννος στην Αγία Νάπα, όπου μπορείς να βρεις το φραπέ στα €2,20.

Επισημαίνεται ότι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η οποία μέχρι σήμερα δεχόταν πυρά για τις τιμές της, ως η πιο ακριβή, παρατηρείται σημαντική μείωση.

Όπως προκύπτει από τον κατάλογο των τιμών χρέωσης ειδών ευρείας κατανάλωσης του ΚΟΤ, η Λεμεσός έρχεται πρώτη με διαφορά στις τιμές του φραπέ.

Το πάλαι ποτέ «κόφκουν μας την» στην παραλία του Sunrise Beach δεν υφίσταται και ίσως να μην ίσχυε και ποτέ, αφού ο φετινός κατάλογος άλλα μας λέει.

Το φραπέ, λοιπόν, στον Sunrise Beach στον Πρωταρά πωλείται στην τιμή των €3.60, ενώ λίγο παρακάτω στην παραλία Fig Tree Bay και συγκεκριμένα στα εστιατόρια που βρίσκονται κατά μήκος της συγκεκριμένης παραλίας το φραπέ αγοράζεται στη τιμή των €3.

Η ιστοσελίδα μας παραθέτει τον κατάλογο του ΚΟΤ με τις τιμές χρέωσης ειδών ευρείας κατανάλωσης σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τα συμπεράσματα δικά σας.

Φήμη

Comments

via Facebook