Μην εκμεταλλεύεστε τους δυσπραγούντες του ΕΕΕ – Εκτίθεστε!

 Μέχρι το σημείο οτι έμειναν εκτός ΕΕΕ, άτομα που κρίθηκαν ως μη δικαιούχοι και πραγματικά έχουν ανάγκη οικονομική βοήθεια, το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα είχαν δίκιο.

Το αίτημα εισακούσθηκε, έγιναν δεύτερες σκέψεις και επανήλθε η υπουργός Εργασίας στη Βουλή, ζητώντας τους το δικαίωμα να εκδίδει διατάγματα στο άμεσο μέλλον, μέχρι το ζήτημα να ρυθμιστεί νομικά.

Δεν άργησαν να τη στήσουν στον τοίχο και να κατεβάσουν ανεφάρμοστα υπομνήματα γεμάτα πολυδάπανες προτάσεις, για τις οποίες αν υπήρχαν τόσα χρήματα, σίγουρα δεν θα υπήρχε καμία απολύτως ανάγκη να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του κράτους και δη η κοινωνική πολιτική.

Έτρεξαν όλοι να δηλώσουν ότι αυτό το θέμα δε ρυθμίζεται με διατάγματα αλλά με θεσμοθέτηση. Μα δεν είπε κανείς το αντίθετο. Ακόμα και η ίδια η Ζέτα Αιμιλιανίδου τους ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει τις ανάλογες προτάσεις νόμου και ζήτησε και αυτές των κομμάτων προκειμένου να βοηθηθεί. Ένα βουνό προτάσεις, οι οποίες αν θεσμοθετηθούν όλες, θα δικαιούται και “η κουτσή Μαρία” ΕΕΕ.

Εκείνο που αφήνει εκτεθειμένους τους προστάτες των αδικημένων, είναι πως ενώ φωνασκούν και επικρίνουν την κυβέρνηση ότι αδικεί μεγάλη μερίδα δικαιούχων, τους αφήνουν έστω και για κάποιο διάστημα χωρίς βοήθημα, αφού η κυβέρνηση θα μπορούσε με διατάγματα να διορθώσει άμεσα τις όποιες στρεβλώσεις, μέχρι τη νομοθετική τους ρύθμιση.

Κάποιες από τις προτάσεις είναι απόλυτα λογικές και μπορούν να ενσωματωθούν στην ευρύτερη νομοθεσία, όπως η αύξηση του ορίου των καταθέσεων για τους ανάπηρους.

Γι αυτό η αντιπολίτευση αν βοηθούσε παρά να πρότασσε σκοπέλους στην εφαρμογή του ΕΕΕ, θα ήταν προς όφελος των πραγματικά δικαιούχων και όχι όλων όσοι εισέπρατταν επιταγές σε βάρος του κράτους αλλά και των δυσπραγούντων.

 Χάρυβδη

Comments

via Facebook