Αχ μουσταφά μουσταφά….

Η κάλπη μίλησε και όταν το προπύργιο του Ντερβίς Ερογλου, Τρίκωμο και τα κάστρα του, Αμμόχωστος και Λάπηθος, του είπαν ”δεν σε θέλουμε”, τότε κάτι συμβαίνει πραγματικά.

Με την ανάδειξη του Μουσταφά Ακκιντζί ως νέου  ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, τελείωσε μια εποχή και αρχίζει μια άλλη, πολλά υποσχόμενη.

Οι ακραίες πολιτικές της μη λύσης των Ντενκτάς και Έρογλου, που είχαν κρατήσει όμηρο την τουρκοκυπριακή κοινότητα για δεκαετίες, από τότε που εμφανίστηκε το Κυπριακό πρόβλημα, θα φτάσουν στο τέλος τους.

Αυτή η αλλαγή οδηγεί στην έξοδο τον Ντερβίς Έρογλου και τη θέση του στον πολιτικό χάρτη παίρνει, ως ηγέτης της κεντροδεξιάς ή των φιλελεύθερων, ο νέος ανερχόμενος πολιτικός Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος εξέπληξε όλους στον πρώτο γύρο των ”εκλογών”.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος δεν χαρακτηρίζεται ως ακραίος εθνικιστής όπως ο Έρογλου, εμφανίζεται υπέρμαχος της λύσης του Κυπριακού, πράγμα που σημαίνει ότι με τον ερχομό του εξαφανίζονται και οι πολιτικές δυνάμεις ανάμεσα στους Τουρκοκυπρίους, που δεν θέλουν τη λύση.

Είναι πλέον καθαρό ότι σήμερα οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν για έναν πολιτικό που έχει όραμα την λύση του Κυπριακού.

Τίθεται, ωστόσο, ένα ερώτημα. Μπορεί ο Μουσταφά Ακκιντζί να φέρει την άνοιξη τη στιγμή ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχε, επίσης, την ίδια ευκαιρία και δεν τα κατάφερε ποτέ;

Φήμη

Comments

via Facebook