Η αρχιεπισκοπική πνευματικότητα!

Μπορεί για κάποιον άλλον να χρησιμοποιούσαμε τη φράση απίστευτο και όμως αληθινό.

Όταν μιλάμε για τον Αρχιεπίσκοπο, όμως, θεωρείται απολύτως φυσιολογικό να κάνει λόγο για την οικονομική διαχείριση της εκκλησίας, άλλωστε όπως έχει δηλώσει πρόσφατα και μάλιστα με πολύ στόμφο είναι ο Αρχιδιαχειριστής.

Όσοι είχαν την ευκαιρία ν’ ακούσουν χθες τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου, κατάλαβαν γιατί αυτός ο τόπος έφτασε στο χάλι που έφτασε. Ο λόγος του καθαρά… πνευματικός.

Μας είπε ότι θα ρίξει μαύρη πέτρα σε ότι αφορά επενδύσεις στις τράπεζες. «Όσο ζω δεν πρόκειται να επενδύσω ξανά στις τράπεζες, αρκετά πάθαμε».

Μας είπε ότι η εκκλησία βρίσκεται σε καλό επίπεδο και παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει τα καταφέρνει, αφού το χρέος της μειώθηκε κατά 20%, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα έσοδα.
«Θα προσπαθήσουμε σίγουρα να πουλήσουμε κάτι για να τσακίσουμε το χρέος και να μπούμε μέσα σε μια αειφόρο ανάπτυξη, γιατί η εκκλησία είναι ένας οργανισμός που δεν πεθαίνει και πάντοτε πρέπει να κάνει επενδύσεις».

Μας είπε και στο τέλος ότι η εκκλησία σε τρία με πέντε χρόνια θα καταφέρει να βγει από το «μνημόνιο», προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις της πλέον, θα είναι πολύ προσεκτικές, ενώ όσον αφορά τις εταιρείες της σημείωσε πως «όσες δεν είναι κερδοφόρες θα τις κλείνουμε και όσες είναι θα τις αναπτύσσουμε».

Απόλυτα πνευματικός ο λόγος του προκαθήμενου της εκκλησίας της Κύπρου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Ίσως να έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του πρότεινε κάποια θέση στην κυβέρνηση, που να έχει σχέση με οικονομική διαχείριση.

Κατά πάσα πιθανότητα θα αποδεικνυόταν, ως ο καλύτερος διορισμός του, διότι όλοι οι προηγούμενοι δεν ήταν τόσο… πνευματικοί!

Κρατίνος

Comments

via Facebook