Θα ψηφίζατε τον Φανιέρο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Δεν είναι πολιτικό πρόσωπο το οποίο εξέλεξε ο λαός. Δεν έχει πετύχει κάποιο επιστημονικό κατόρθωμα. Δεν είναι γνωστός αθλητής, τραγουδιστής, οικονομολόγος, νομικός, δημοσιογράφος. Είναι ο…Αντώνης Φανιέρος.

Και αυτός, ενώ δεν έχει πετύχει τίποτε ή και δεν είναι τίποτε από τα ανωτέρω, εντούτοις οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακές εφημερίδες και τόσοι άλλοι, σωριάζονται μπροστά του για μια συνέντευξη, για μερικά σχόλια, για μια ιστοριούλα.

Και αυτός, με τη βραχνή φωνή που μοιάζει του Μάρλο Μπράντο στο νοννό (Godfather), ξεκινά σαν τυφώνας να παίρνει στο διάβα του, τους πάντες. Από τα χείλη του εκστομίστηκαν πρόεδροι της Δημοκρατίας, βουλευτές, νομικοί, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι. Με μια γλώσσα που πολλοί χαρακτήρισαν ξύλινη, αυθεντική, ανεπηρέαστη, αληθινή.

Τι είναι ο Αντώνης Φανιέρος; Ένας απλός πολίτης που καμία σχέση δεν έχει με παρανομία; Ένας φιλήσυχος φιλάνθρωπος που διαχειρίζεται ευαγή ιδρύματα; Ένας άνθρωπος που καμία σχέση δεν έχει με υπόκοσμο; Ένας τραπεζίτης που δανείζει απλόχερα απλό κόσμο χωρίς να τοποθετεί τις ίδιες θηλιές που μας περνούν οι τράπεζες; Ή μήπως κάτι άλλο; Οι απαντήσεις δικές σας;

Fanieros1 Fanieros2 Fanieros3 Fanieros4 FAnieros5

Ανεξάρτητα όμως του τι πραγματικά και ενδόμυχα είναι ο Αντώνης Φανιέρος, αυτό το οποίο προβληματίζει είναι η συνεχόμενή του προβολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι όντως το πρότυπο που οι λειτουργοί των μέσων θέλουν να εμπεδώσουν στη Κυπριακή συνείδηση; Είναι όντως το πρότυπο ανθρώπου που πρέπει να προβάλλεται με τόση συχνότητα και να καθιερώνεται στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας; Μήπως όλη αυτή η προβολή και δημοσίευση λειτούργησε σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ; Πάντως τα νούμερα της τηλεθέασης με κάθε του παρουσίαση θυμίζουν μηχανές από φρουτάκια στο Las Vegas όταν κτυπούν το Jackpot.

Απο τον κουστουμαρισμένο κόσμο με τους χαρτοφύλακες, τις πένες Mont-Blanc, τους πολιτικούς των βάθρων… χάθηκε η γλώσσα της αλήθειας. Η ιδεολογία χάνεται στην πολιτική όπως ο έρωτας στο γάμο, κάνοντας τον κόσμο να διψά για ανθρώπους που μιλούν και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους. Χωρίς περιορισμούς και χωρίς ενδοιασμούς. Χωρίς κομματικές πειθαρχίες και χωρίς αναστολές.

Όμως η λύση και η θεραπεία της κοινωνίας μας δεν είναι ο Αντώνης Φανιέρος. Όποιος και αν είναι. Δεν τον γνωρίζω ούτε με γνωρίζει. Δεν ξέρω αν είναι νόμιμος ή παράνομος. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν τον κρίνω ούτε τον κατακρίνω. Δεν είμαι δικαστής, ούτε Θεός. Ο Φανιέρος όμως έκαμε το κύκλο της ζωής του. Είναι πια στα γεράματα… Προτιμώ και ελπίζω τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να φιλοξενούν στις εκπομπές τους, τους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον αυτής της πατρίδας. Αναζητάτε αυτά τα υπέροχα νέα μυαλά που αντιπροσωπεύουν το λίκνο της ελπίδας. Δώστε τους δημοσιότητα. Δώστε τους την ευκαιρία. Δώστε ελπίδα σε αυτό τον τόπο. Ψάξτε τους. Αναζητήστε τους. Αναδείξτε τους. Προβάλετε τους. Μην επιλέγετε ανθρώπους για εγγυημένα νούμερα. Γιατί είστε συνένοχοι όλοι σας στην καταστροφή αυτού του τόπου.

Γιατί χωρίς αυτή την ελπίδα τι μας έμεινε; Αφού οι πολιτικοί μας πλέον μιλούν με γρίφους, πλείστοι καθοδηγούμενοι από συμφέροντα…ποιόν θα ψηφίσουμε στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Μήπως τον Αντώνη Φανιέρο;

Διογένης

Comments

via Facebook